Rahoitusjohtajan terveiset Rahamyllyn sijoittajalle

Pekka Nuutinen | 16.04.2020 |

Arvoisat Rahamyllyn sijoittajat,

olemme joutuneet yhteiskunnassamme hyvin erikoislaatuiseen tilanteeseen. Olen henkilökohtaisesti kohdannut työurani aikana kaksi kertaa aiemmin vastaavanlaiset jaksot, jotka ovat ravistaneet vahvasti kansalaisia ja elinkeinoelämää. Vastaavia ajanjaksoja ovat olleet suuri talouden taantuma 1990-luvulla sekä ns. finanssikriisi 2000-luvun loppupuolella. Näistä edellistä on selviydytty kunniakkaasti ja uskon, että selviämme myös tästä meneillään olevasta.

Lue Lisää

Sijoittaja, miten olet ajatellut auttaa kotimaisia PK-yrityksiä?

Markus Neimo | 03.04.2020 |

Koronakriisi on tuonut myös ennennäkemättömän kriisin lukemattomille yrityksille tässä maassa. Erityisen hankalassa tilanteessa ovat olleet pienet ja keskisuuret yritykset, jotka työllistävät yli miljoona ihmistä ja muodostavat puolet Suomen bruttokansantuotteesta. Suomalaisten sijoittajien rahalla voidaan tehdä nopeasti hyvää näille yrityksille.

Lue Lisää

Rahamyllyn saamien lainahakemusten määrä on kasvanut vauhdilla

Markus Neimo | 20.03.2020 |

Rahamyllyyn on viime päivinä tullut yhä kasvavassa määrin lainahakemuksia, joka on tyypillistä meneillään olevan kaltaisissa poikkeustilanteissa. Lähes kaikki yritykset miettivät nyt kriisin vaikutuksia omaan liiketoimintaansa ja pyrkivät myös ennalta varautumaan sen aiheuttamiin ongelmiin kassavirrassa ja sitä myötä yrityksen taloudellisessa asemassa. Olemme saaneet yhteistyöverkostomme kautta paljon lainahakemuksia, joiden luottokelpoisuutta on jo etukäteen arvioitu yhteistyökumppaneiden toimesta. Näiden hakemusten laatu on ollut keskimääräisesti erittäin hyvää ja yritykset ovat Rahamyllyn näkökulmasta suurilta osin luottokelpoisia.

Lue Lisää

Moderni joukkorahoitus tuo yrityksellesi rahoituksen muutamassa päivässä

Jussi Mäkinen | 10.12.2019 |

Yrityksesi haluaa kasvaa, ja kasvu edellyttää investointeja. Investoinnit puolestaan edellyttävät pääomaa, jota ei aina ole saatavilla suoraan liiketoiminnasta. Tässä kohtaa yritysrahoitus voi auttaa. Yritysten rahoittamista vaivaa kuitenkin pari ongelmaa: vakuudellisten lainojen lainanhakuprosessi on pitkä ja työläs, pankki vaatii vakuudellisen luoton vastineeksi paljon paperityötä ja aikaa. Usein hakemuksen tekeminen tyssää jo aulan vuoronumerojonoon.

Lue Lisää

3+1 syytä miksi yrityslainoihin sijoittaminen on järkevää

Markus Neimo | 31.10.2019 |

Etsitkö sijoituskohdetta, jossa sijoituksillesi on mahdollista saada kohtuullinen korkotuotto hallitulla riskillä? Yrityslainoihin sijoittaminen voi silloin olla sinulle varteenotettava vaihtoehto. Tässä artikkelissa kerromme, miksi yrityslainat ovat järkevä sijoituskohde.

Lue Lisää

Rahamyllyn uusi ilme huipentaa vauhdikkaan alkuvuoden

Markus Neimo | 25.06.2019 |

Rahamyllyn alkuvuosi on sujunut vauhdikkaasti. Palvelu julkaistiin tammikuun lopulla ja ensimmäisten kuukausiensa aikana palvelulle on riittänyt kysyntää. Lainahakemuksia on vastaanotettu jo yli 500 kappaletta, yhteissummaltaan noin 24 miljoonaa euroa. Myönnettyjä lainojakin on tähän mennessä lähes 50 kappaletta. Keskimääräinen korko myönnetyissä lainoissa on 8,2 % ja keskimääräinen laina-aika 44 kuukautta.     

Lue Lisää