Rahoitusjohtajan terveiset Rahamyllyn sijoittajalle

Pekka Nuutinen | 16.04.2020 |

Arvoisat Rahamyllyn sijoittajat,

olemme joutuneet yhteiskunnassamme hyvin erikoislaatuiseen tilanteeseen. Olen henkilökohtaisesti kohdannut työurani aikana kaksi kertaa aiemmin vastaavanlaiset jaksot, jotka ovat ravistaneet vahvasti kansalaisia ja elinkeinoelämää. Vastaavia ajanjaksoja ovat olleet suuri talouden taantuma 1990-luvulla sekä ns. finanssikriisi 2000-luvun loppupuolella. Näistä edellistä on selviydytty kunniakkaasti ja uskon, että selviämme myös tästä meneillään olevasta.

Lue Lisää

Rahamyllyn saamien lainahakemusten määrä on kasvanut vauhdilla

Markus Neimo | 20.03.2020 |

Rahamyllyyn on viime päivinä tullut yhä kasvavassa määrin lainahakemuksia, joka on tyypillistä meneillään olevan kaltaisissa poikkeustilanteissa. Lähes kaikki yritykset miettivät nyt kriisin vaikutuksia omaan liiketoimintaansa ja pyrkivät myös ennalta varautumaan sen aiheuttamiin ongelmiin kassavirrassa ja sitä myötä yrityksen taloudellisessa asemassa. Olemme saaneet yhteistyöverkostomme kautta paljon lainahakemuksia, joiden luottokelpoisuutta on jo etukäteen arvioitu yhteistyökumppaneiden toimesta. Näiden hakemusten laatu on ollut keskimääräisesti erittäin hyvää ja yritykset ovat Rahamyllyn näkökulmasta suurilta osin luottokelpoisia.

Lue Lisää

Rahamyllyn uusi ilme huipentaa vauhdikkaan alkuvuoden

Markus Neimo | 25.06.2019 |

Rahamyllyn alkuvuosi on sujunut vauhdikkaasti. Palvelu julkaistiin tammikuun lopulla ja ensimmäisten kuukausiensa aikana palvelulle on riittänyt kysyntää. Lainahakemuksia on vastaanotettu jo yli 500 kappaletta, yhteissummaltaan noin 24 miljoonaa euroa. Myönnettyjä lainojakin on tähän mennessä lähes 50 kappaletta. Keskimääräinen korko myönnetyissä lainoissa on 8,2 % ja keskimääräinen laina-aika 44 kuukautta.     

Lue Lisää

Rahamylly laajentaa rahoitustarjontaansa osakeyhtiöiden lisäksi myös muihin yhtiömuotoihin

Jussi Mäkinen | 16.05.2019 |

Rahamyllyn toiminta on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti ja rahoitushakemuksia on saapunut suuri määrä. Hakijoiden joukossa on ollut myös muita yhtiömuotoja kuin osakeyhtiöitä. Olemmekin kevään aikana tutkineet luottoprosessimme soveltuvuutta myös muiden yhtiömuotojen rahoitukseen ja päättäneet laajentaa tarjontaamme myös muille kuin osakeyhtiöille. Edellytyksenä luottopäätösprosessiin pääsemiselle ovat, että yrityksellä on y-tunnus, riittävä määrä tilikausia historiatiedoissa ja että yrityksellä on tai sille voidaan tehdä Asiakastieto Oyj:n riskiluokitus- ja pisteytysanalyysi. Tämän jälkeen hakijayrityksestä tehdään Alexandria Yritysrahoituksen luottostrategian mukaisesti tarkempi analyysiprosessi ja luokitus samalla tavalla kuin osakeyhtiöillekin.

Lue Lisää

Rahamylly keräsi miljoonalla eurolla sijoituksia ensimmäisen kuukautensa aikana

Markus Neimo | 27.02.2019 |

Rahamyllyn verkkopalvelu lanseerattiin tammikuussa, ja palvelun alku on sujunut vauhdikkaasti. Ensimmäisen täyden kuukauden aikana sijoittajien palveluun tekemien merkintöjen määrä ylitti jo miljoonan euron rajan. Myös lainanhaku käynnistyi vilkkaana, ja ensimmäisen kuukauden aikana vastaanotimme lainahakemuksia useiden miljoonien eurojen arvosta. Pääsimme rahoittamaan useita eri toimialoilla toimivia yrityksiä, keskikorko ensimmäisen kuukauden aikana välitetyille lainoille oli 7,17 %.

Lue Lisää

Uusi, digitaalinen yritysrahoituspalvelu Rahamylly on julkaistu

Rahamyllyn tiimi | 22.01.2019 |

Alexandria on käynnistänyt uuden, digitaalisen joukkorahoituspalvelun. Rahamylly tarjoaa sijoittajille uudenlaisen mahdollisuuden sijoittaa kotimaisiin yrityslainoihin ja pk-yrityksille yksinkertaisen väylän hakea markkinaehtoista rahoitusta. Verkkopalveluun voi tutustua osoitteessa www.rahamylly.fi.

Lue Lisää