3+1 syytä miksi yrityslainoihin sijoittaminen on järkevää

Markus Neimo | 31.10.2019 |

3+1

Etsitkö sijoituskohdetta, jossa sijoituksillesi on mahdollista saada kohtuullinen korkotuotto hallitulla riskillä? Yrityslainoihin sijoittaminen voi silloin olla sinulle varteenotettava vaihtoehto. Tässä artikkelissa kerromme, miksi yrityslainat ovat järkevä sijoituskohde.


Yrityslaina sijoituskohteena


Suomen Pankin tilastojen mukaan yrityslainakanta Suomessa oli elokuun 2019 lopussa noin 89 miljardia euroa.

Yritysten rahoitustarve toiminnan kasvuun ja kehittämiseen on siis kasvussa. Samaan aikaan pankit ovat kiristäneet yrityslainojen ehtojaan. Tämä kehitys onkin luonut markkinoille lukuisia uusia yrityksille suunnattuja yrityslaina- ja rahoitusratkaisuja.

Myös sijoittajan näkökulmasta tilanne on hyvin kiinnostava – uudet yrityslainamarkkinassa toimivat palvelut tarjoavat nyt myös yksityishenkilöille mahdollisuuden sijoittaa suoraan yrityslainoihin. Yrityslainoihin sijoittaminen antaa sijoittajalle mahdollisuuden olla mukana auttamassa suomalaisia yrityksiä toiminnan kehittämisessä ja kasvun rakentamisessa. Lisäksi sijoittaja saa vastineeksi mukavan korkotuoton.


Miksi sijoittaa yrityslainoihin?


1. Tasaista tuottoa hallitulla riskillä

Yleisesti ottaen yrityslainat tarjoavat sijoittajille mahdollisuuden saada tasaista tuottoa. Yrityslainat eivät ole alttiita osakemarkkinan heilahduksille vaan tuotto perustuu  lainoitettujen yritysten takaisinmaksukykyyn.

Esimerkiksi Rahamyllyssä sijoituksellesi on mahdollista saada 5-10 prosentin vuotuinen korkotuotto.


2. Hajautusta yrityslainoilla

Hajauttaminen on yksi sijoittamisen kulmakivistä. Monesti yrityslainoihin sijoittaminen on hyvä tapa luoda omaan sijoitussalkkuun hajautusta.

Lisäksi Rahamyllyssä järjestelmämme hajauttaa sijoittamasi varat automaattisesti vähintään 20 eri yrityksen lainoihin. Tarkistamme myös tarkasti yritysten luottokelpoisuuden. Näin sijoittamistasi varoista aina maksimissaan 5 % on sijoitettuna yhden yrityksen lainaan.

Automaattisella hajautuksella varmistetaan, että sijoittajan varat ja tuotto eivät ole riippuvaisia yksittäisten, yrityslainaa saaneiden yritysten takaisinmaksukyvystä.


3. Olet mukana auttamassa suomalaisia yrityksiä

Tämä on yksi tekijä, jonka tärkeyttä ei tule aliarvioida. Monelle yrityslainaa hakevalle ja saavalle yritykselle laina on mahdollisuus oman toiminnan kasvattamiseen ja kehittämiseen. Se voi tarkoittaa esimerkiksi investointeja uusiin tuotantolaitteisiin tai uusien työntekijöiden palkkaamista.

Sijoittamalla yrityslainoihin olet mukana auttamassa yrityksiä kasvamaan ja tuet niiden toimintaa. Tämä luo isossa kuvassa hyvinvointia meille kaikille.


+1 Rahamyllyn kautta sijoittaminen yrityslainoihin on maksutonta

Sijoittamisessa kulut on syytä huomioida myös kokonaistuottoa laskettaessa. Rahamyllyn kohdalla yrityslainoihin sijoittaminen on sijoittajalle täysin maksutonta. Et siis maksa aloitusmaksuja, eikä sinulta peritä mitään hallinnointipalkkioita.

Yleensä eri hallinnointi- ja palvelupalkkioilla katetaan sijoituspalvelun toiminnasta syntyvät kulut. Rahamyllyssä yrityslainaa hakevat yritykset maksavat lainan avausmaksun ja hoitopalkkion, joten yksittäiselle sijoittajalle ei koidu lisäkustannuksia. Saat kuukausittain sijoituksesi korkotuoton tilillesi, ellet ole ottanut käyttöön automaattista uudelleensijoitusta.


Aloita yrityslainoihin sijoittaminen jo tänään!

New call-to-action

 

Markus Neimo

Markus Neimo

Toimitusjohtaja